Nakon 12 godina u našu Školu vratili su se građevinski zanati

Ove godine je učenicima devetih razreda ponuđena stipendija u iznosu od 200 KM mjesečno  ukoliko se odluče za jedno od zanatskih zanimanja u JU Srednjoj građevinskoj školi.  Stipendiju su obezbijedile građevinske kompanije: HP Investing , Amitea , Gradnja, Memić Dekor, Libela , Građevinar Fajić iz Mostara, te kompanija Babić d.o.o. Jablanica.

Danas u 12.00 sati je u prostorijama Škole potpisan prvi ugovor o stipendiranju praktične nastave između preduzeća  Libela d.o.o., koju zastupa gospodin Maho Trčalo i JU Srednje građevinske škole, koju zastupa direktorica Sanela Mesihović, te između pomenute firme i oca jednog od učenika, Derviškadić Ejuba. Ugovor obavezuje učenika da u toku prvog razreda jedan dan sedmično provodi na praktičnoj nastavi  u pogonima preduzeća.  U drugom razredu učenik će biti obavezan na praksi provoditi 2 dana sedmično, a u trećem razredu tri dana sedmično. Na ovaj način učenik će po završetku školovanja biti apsolutno spreman odgovoriti na visoke zahtjeve tržišta i imat će zagarantovano radno mjesto. Sve ovo  pod uslovom da bude poštovao uslove navedene u ugovoru i da savlada sve što se od njega očekuje.

Gospodin Derviškadić i direktorica Mesihović izrazili su ogromno zadovoljstvo i zahvalnost vlasnicima svih gore navedenih privrednih subjekata zbog njihove spremnosti da podrže ovaj projekat.

Primjer Ugovora: SCAN_20190906_123452898